Eurofighter Typhoon a urmărit un Tu-22, care a spart bariera sunetului!

Ieri, 24 martie 2015, avioane de luptă ale NATO au interceptat patru avioane de luptă ruseşti, care zburau în spațiul aerian internațional, în apropierea teritoriului statelor baltice.

Ulterior, aeronava militară rusă cu rol conducător ar fi spart bariera sunetului. Un oficial NATO a confirmat faptul că a fost o interceptare a patru avioane rusești, în jurul orei 8 dimineaţa, ora locală, fiind aici vizate două bombardiere ruseşti de tipul Tu-22 și două avioane de vânătoare Su-27, care au zburat peste Marea Baltică venind din Rusia continentală, spre enclava rusă Kaliningrad.

Baza NATO de la Siauliai, Lituania, unde alianța și-a desfășurat misiunea de Poliţie Aeriană monitorizează avioanele militare rusești și în cele din urmă a trimis un Eurofighter Typhoon ( în imaginea de mai sus) pentru a escorta cele patru aeronave ruse.

Typhoon a fost apoi obligat să urmărească un Tu-22, la viteză supersonică (în imaginea de mai jos) – pentru prima dată fiind astfel efectuată o urmărire de mare viteză.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~