NATO ŞI STRUCTURA GLOBALĂ DE SECURITATE

Flag_of_the_NATO_by_arvernus

Prof. univ. dr. Vasile Secăreş, de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – al cărei fondator şi ex-rector (1990-2005) a fost, coordonator al programului masteral Security and Diplomacy, coordonator al Conferinţei Internaţionale NATO and the Global Structure of Security: The future of Partnerships mi-a remis următorul mesaj electronic:

Vă mulţumesc foarte mult pentru participarea la conferinţa internaţională NATO and the Global Structure of Security: The Future of Partnerships. A fost o mare placere să vă reîntâlnesc şi vreau să vă prezint aprecierea mea pentru timpul petrecut împreună. Participarea dumneavoastră a fost extrem de benefică şi îmi exprim dorinţa de a ne reîntâlni. Sper că această experienţă a fost la fel de plăcută pentru dumneavoastră precum a fost pentru mine şi pentru ceilalţi participanţi. Ca urmare a conferinţei, intenţionăm să publicăm un volum şi de aceea vă rog să îmi trimiteţi textul alocuţiunii dumnevoastră până pe 26 Noiembrie 2012. Vă voi ţine la curent cu stadiul volumului. Încă o dată, daţi-mi voie să vă doresc toate cele bune.

nato-airpower

După cum probabil se ştie, la acel eveniment am avut un duel verbal cu ambasadorul celui de-Al Doilea Stat Românesc, un personaj care a avut grijă să pomenească doar de parteneriatul strategic al Republicii Moldova cu Rusia, asta în condiţiile în care în programul de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, de la Chişinău, se au în vedere parteneriate strategice cu:

– Uniunea Europeană,

– România,

– Statele Unite ale Americii şi concomitent cu

– Rusia.

Dacă nu ştiţi în ce anume a constat deosebirea dintre opinia mea şi “europeanul” venit de la Chişinău vă sugerez să apăsaţi aici.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~